About

Hi!

My name is Kristian Strid (41) and I work as a teacher in Physics and Mathematics at an upper secondary school in Sweden.

I have two degree (Master of Science and Licentiate of Philosophy ) in Physics and Mathematics from the University of Lund. I am also a certified upper-secondary school teacher in Physics and Mathematics.

6 svar på ”About”

Hej. Jag har problem med en skoluppgift. Jag har en rak linje som är grafen till en funktions derivata. Dom vill att jag ska dra slutsatser om funktionen genom att titta på grafen. Vad menar dom då? vill dom att jag ska räkna ut derivatan eller ekvationen för grafen?

Med vänlig hälsning,
Sonia (scandic)

Sonia, i derivatans graf kan du se var derivatan är noll dvs var den skär x-axeln. I en sådan punkt har funktionen själv ett maximum eller minimipunkt. Vilket det är beror på derivatans teckenväxling. Är det +0- är det ett maximum är det -0+ blir det ett minimum. Du ser även var funktionen är strängt växande det är när derivatan är större än noll dvs över x-axeln resp strängt avtagande då grafen till derivatan ligger under x-axeln.

Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s