Antimateria spektrum upptaget


https://home.cern/about/updates/2016/12/alpha-observes-light-spectrum-antimatter-first-time 

Varje elementarpartikel har en anti-partikel med likadana egenskaper bortsett från motsatt laddning. Detta förutsades (postulerades) av Paul Dirac på 1930-talet. Fotoner är dock sin egen antipartikel. 

Antimaterian 

http://home.cern/topics/antimatter har den egenskapen att den förintas då den kommer i kontakt med vanlig materia. Omvänt kan det uppstå partikel-antipartikel par ur vakuum om det finns tillräckligt med energi tillgängligt. 

En olöst fråga i fysiken är varför CP- symmetrin (charge parity) bryts och det tycks ha skapats mer materia än antimateria. Eller om det finns områden i universum som är uppbyggda av antimateria. Detta blir nu svårt att avgöra eftersom antimaterians spektrum är identiskt med materians. 

Annons

Om mattelararen

Licentiate of Philosophy in atomic Physics Master of Science in Physics
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s