Den nödvändiga nollan | SVT Play


Nollan har inte alltid funnits. I tusentals år hade matematiken ingen nolla att räkna med, men när den gjorde sin entré så förändrades matematiken totalt. Vi kunde göra helt nya beräkningar – och det möjliggjorde stora vetenskapliga framsteg. Med hjälp av nollan, och att vi kan räkna i all oändlighet, har vi kunnat bygga den värld vi har idag. Det här är historien om hur viktiga, rentav nödvändiga, både nollan och oändligheten är för oss.
— Läs på www.svtplay.se/video/Kz25M42/vetenskapens-varld-den-nodvandiga-nollan

Annons

Om mattelararen

Licentiate of Philosophy in atomic Physics Master of Science in Physics
Detta inlägg publicerades i Algebra, matematik 1b, matematik 1c, matematik 2b, matematik 2c, matematik 3b, matematik 3c, matematik 4, matematik 5, Uncategorized och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s